syncee-logo-600x.png
Picture of Barbara Racz

Barbara Racz

Ünnepek online áruházak számára – Avagy a nélkülözhetetlen e-kereskedelmi naptár

Amennyiben online áruházzal rendelkezel, nagyon izgalmasak lehetnek a mindennapjaid, atekintetben is, hogy szinte állandóan készülnöd kell valamilyen újabb ünnepre. A különböző ünnepek online áruházadban könnyedén ráhangolhatnak az éppen következőkre – amennyiben időben elkezded az előkészületeket.

Egy e-kereskedelmi naptár kifejezetten hasznos lehet, amennyiben szeretnél folyamatosan tisztában lenni azzal, hogy melyek azok a közelgő ünnepek, amelyekre mindenképp fel kell készülnöd. Ebben a cikkünkben olyan fontos ünnepekről és eseményekről írunk, amelyek fontosak lehetnek számodra, hogyha magyar célközönséggel rendelkezel és kínált termékeid beilleszthetők az éppen következő ünnepek témájába.

Fontos ünnepek online áruházad számára

A következő dátumokat érdemes lehet feljegyezned a naptáradba, hiszen így könnyedén tervezhetsz előre és nem az utolsó pillanatban kell kapkodnod. Érdemes lehet már hónapokkal előre tervezned, hogy tökéletes ünnepi kellékeket biztosíthass vásárlóid számára.

Amennyiben dropshipping vállalkozással rendelkezel, nem kell ennyire előre sem tervezned, hiszen a termékek összekészítése a beszállítóid feladata lesz. A dropshippinggel nem szükséges nagy összegeket befektetned vállalkozásodba és nem rizikós éppen aktuális termékeket árusítani, hiszen nem fognak a nyakadon maradni a, például, karácsonyi termékek, hogyha nem tudod eladni.

Az alábbiakban azokról az ünnepekről, világnapokról olvashatsz, a teljesség igénye nélkül, amelyeket érdemes lehet felírnod a naptáradba, ha magyar a közönséged, hogy kellőképpen meg tudd tervezni a tökéletes stratégiát. Világnapokból rengeteg létezik, így egy gyors Google keresés után a hatalmas listából kiválaszthatod a célközönségedhez illő napokat.

Január

Újév avagy ünnepek online áruházadban

Január 1: Újév

Január elsején számos apróságot árulhatsz az új évvel kapcsolatban. A hangsúlynak a szerencsén és a bőségen kell lennie, ezekre figyelj a termékek kiválasztásánál.

Január 22: A magyar kultúra napja

Amennyiben fontosnak tartod, hogy termékeiddel felhívd a fontosságot a magyar kultúra szépségeire, érdemes ezzel kapcsolatos termékeket árulnod.

Február

Farsang

Farsang

Farsang alkalmával számos dekorációt és farsangi kelléket árulhatsz online áruházadban, hogy a számodra megfelelő vásárlókat elérd és megfelelő termékeket árusíthasd.

Március

Húsvét

Március 1: A tavasz első napja

Ünnepeld a tavaszt a vásárlóiddal! Biztosíts számukra kedvező akciókat, ajánlatokat, amivel garantáltan elnyerheted a figyelmüket, bevételedet pedig hatékonyan növelheted.

Március 8: Nőnap

A nőnap tökéletes lehetőséget biztosít számodra amennyiben szeretnél női vásárlóid számára is kedveskedni. Apró ajándékok vagy kedvezmények segítségével könnyedén nagyobb profitot termelhetsz.

Húsvét

A húsvét is egy mozgóünnep, azonban érdemes felkészülnöd rá, hiszen számos terméket árusíthatsz a húsvét témájában.

Április

Költészet napja

Április 1: Bolondok napja

A Bolondok napja, Április bolondja egy remek lehetőség arra, hogy valami tréfás dolgot művelj áruházadban. Ugyanakkor különleges ajánlataid, akcióid is lehetnek, miközben azt mondod: ez nem tréfa!

Április 7: Az egészség világnapja

1947-ben ezen a napon alakult meg a WHO, azaz az Egészségügyi világszervezet, melynek legfőbb célja a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása, továbbá a környezet aktív védelme.

Április 11: A magyar költészet napja

Amennyiben a magyar kultúra napjával kapcsolatban is árultál terméket, a magyar költészet napja is remek lehetőség arra, hogy a költészet iránt rajongó ügyfeleid számára megfelelő termékeket biztosíthass.

Április 22: A Föld napja

A környezetvédelem és az ökotudatosság egyre nagyobb szerepet képez mindenki napjaiban, így fontos lehet megemlékezned az olyan ünnepekről is, melyek ehhez is köthetők. Ilyen A Föld napja is.

Május

Anyák napja

Május 1: A munka ünnepe

A munka ünnepe alkalmából kedvezményeket adhatsz a termékekre vásárlóid számára, hogy a szabadnapjukat akár a weboldaladon való böngészéssel is eltölthessék.

Anyák napja

Az anyák napja május első vasárnapjára esik. Az édesanyák köszöntése alkalmából számos kedvezményt és ajándékot biztosíthatsz számukra.

Pünkösd

A pünkösd egy mozgóünnep, hiszen a húsvéttól függ a napja. A húsvét utáni hetedik vasárnap és hétfőn tartott ünnep. Ezeken a napokon kedveskedhetsz néhány akcióval vásárlóid számára.

Gyermeknap

A gyermeknap május utolsó vasárnapjára esik. Ezen a napon minden a gyerekekről szólhat, Így néhány csábító ajánlattal könnyedén nagy profitot hozhat számodra ez a nap.

Június

Apák napja

Június 1: A nyár első napja

Ünnepeld a nyarat a vásárlóiddal! Néhány kedvező akció, ajánlat ösztönözheti látogatóidat arra, hogy vásároljanak tőled.

Június 4: A nemzeti összetartozás napja

A nemzeti összetartozás napja fontos lehet azok számára, akik a trianoni békeszerződés aláírásának napját fontosnak tartják megünnepelni.

Pedagógusok napja (június első vasárnapja)

A pedagógusok napja alkalmából a diákok és a szülők megköszönhetik a pedagógusok egész éves munkáját. Erre a napra számos ajándékot és apróságot biztosíthatsz a vásárlóid számára.

Apák napja (június harmadik vasárnapja)

Az anyák napja mellett az apák napjáról sem érdemes megfeledkezni. Június harmadik vasárnapján az apákat ünnepelhetik vásárlóid.

Augusztus

Vissza a suliba

Vissza a suliba

Augusztus során fel kell készülnöd arra, hogy a vásárlóid szeretnének minél előbb, minél jobb minőségű termékeket vásárolni gyermekeik számára, hogy a lehető legjobban felkészülve kezdhessék a szeptembert az iskolában.

Augusztus 20: Az államalapítás ünnepe

Az államalapítás ünnepe alkalmából nyugodtan árusíthatsz ezzel kapcsolatos termékeket vásárlóid számára.

Szeptember

Szeptember 1: Az ősz első napja

Ünnepeld az őszt a vásárlóiddal! Biztosíts számukra kedvező akciókat, ajánlatokat, amivel garantáltan elnyerheted a figyelmüket, bevételedet pedig hatékonyan növelheted.

Október

Halloween

Október 4: Az állatok világnapja

Az állatok világnapján kis kedvenceinket ünnepeljük. Készítsd különleges, szívhezszóló és hiteles ajánlatokat vásárlóid számára ebből az alkalomból.

Október 31: Halloween

Az október legnagyobb ünnepe a Halloween. Habár Magyarországon még nem olyan elterjedt, egyre többen ünneplik meg ezt a napot, így ez az esemény besorolható a fontos ünnepek online áruházadban kategóriába, tehát mindenképp tervezz időben, ha szeretnéd tartani ezt az ünnepet.

November

Black Friday

November 1: Mindenszentek

Mindenszentek alkalmából főként gyertyákat, koszorúkat és egyéb apróságokat árulhatsz a vásárlóid számára, hogy megfelelően megemlékezhessenek elhunyt szeretteikről.

November 13: A magyar nyelv napja

2011 óta ünnepeljük a magyar nyelvet annak emlékére, hogy ezen a napon lett 1844-ben hazánkban hivatalos nyelv a magyar a lation helyett.

Black Friday

A Black Friday már Magyarországon is egyre elterjedtebb, így erre az alkalomra számos akcióval és kedvezménnyel készülhetsz.

December

Karácsony

December 1: A tél első napja

Ünnepeld a telet a vásárlóiddal! Varázsolj melegséget és meghittséget vásárlóid otthonába, életébe. Kínálj nekik nagyszerű kedvezményeket a tél érkeztének alkalmából.

December 6: Mikulás

A Télapó érkezésére minden gyerek egész évben vár. Online áruházadban könnyedén árusíthatsz különbözőféle csokoládét és egyéb apróságokat, hogy a gyerekek arcára mosoly derülhessen.

December 24-26: Szenteste, Karácsony

A karácsony a szeretet ünnepe. Mindenképp érdemes ezt észben tartani a termékeid árusítása során, hogy vásárlóid ne azt érezzék, hogy hatalmas profitot szeretnél termelni a vásárlásaikból.

December 31: Szilveszter

Szilveszter alkalmából az emberek szeretnek zajt csapni és minél színesebb termékekkel parádézni. Éppen ezért keress meg minden olyan terméket, amely megfelelő lehet erre az alkalomra és biztosítsd a vásárlók számára a lehető legjobb buli esélyét.

Dropshipping a Syncee-vel?

A dropshipping egy olyan kereskedelmi modell, ahol nem kell hatalmas raktárat fenntartanod ahhoz, hogy a termékeket árusíthasd. A vásárlóid megrendelési automatikusan a a beszállítóidhoz is eljutnak, és ők összekészítik a termékeket, majd elszállítják a vásárlóid számára közvetlenül. Nincs szükség előzetes tőkebefektetésre. Emellett a dropshipping arra is jó, hogy a kínálatodat könnyedén bővítsd abban az esetben is, ha eddig csak fizikai készlettel rendelkeztél.

Amennyiben Shopify, WooCommerceEcwid by LightspeedWixBigCommerceJumpsellerKMO Shops, vagy Shoprenter áruházzal rendelkezel lehetőséged van a Syncee integrálására.

Összegzés

Összességében tehát elmondható, hogy az ünnepek online áruházadban kifejezetten fontosak, hiszen ezáltal könnyedén előre tervezhetsz és a lehető legtöbbet hozhatod ki azokból.

Próbáld ki a Syncee-t most!

Share this post

Related posts