syncee-logo-600x.png
Picture of Barbara Racz

Barbara Racz

Miért érdemes online áruházat készíteni offline üzleted mellé? – 8 érvet mutatunk

Amennyiben már rendelkezel offline üzlettel, tehát, ahova a vásárlók be tudnak sétálni, akkor épp itt az ideje, hogy elgondolkozz azon, érdemes lehet online áruházat készíteni. Manapság az emberek egyre gyakrabban vásárolnak az interneten, éppen ezért nagy szükséged lehet arra, hogy felvedd velük a tempót és megnyisd webáruházadat.

Az e-kereskedelem virágzik, éppen ezért ez egy tökéletes időszak arra, hogy az interneten is jelen legyél a termékeiddel. Ha bármikor gondolkoztál azon, hogy webáruházat nyitnál, akkor most kell megtenned ezt a nagy és fontos lépést a hosszú távú siker érdekében. Alább arról olvashatsz, hogy miért éri meg fizikai üzletedet online is elérhetővé tenni, valamint arról is szót ejtünk, hogy hogyan bővítheted termékválasztékodat könnyedén. Ha szeretnél még egy lépést előre tenni, akkor olvasd el cikkünket arról, hogy a webáruház-készítésnek milyen feltételi vannak. Most pedig lássuk, miért érdemes online áruházat készíteni!

1. Egyre több ember vásárol online

A világjárvány hatására egyre több ember próbálja megszerezni kedvenc termékeit online, webáruházakból. Sajnos számos esetben csak ez az opció lehetséges, hiszen nem minden üzlet tart vagy tarthat nyitva a korlátozások hatására, ami számos kisebb vállalkozás végét jelentené. Éppen ezért érdemes online áruházat készíteni, amennyiben már rendelkezel meglévő üzlethelyiséggel, hiszen úgy is profitálhatsz, ha jelenleg nem nyithatod ki az áruházad személyes jelenléttel. Azon emberek száma, akik online vásárolnak megsokszorozódott. Tarts lépést a piaci igényekkel!

2. Új vásárlók szerzése

Az online vásárlás népszerűvé válásának eredményeként sokkal könnyebben megtalálhatják áruházadat az emberek. Az is lehet, hogy hiába élnek ugyanazon a területen, valahogy sosem volt lehetőségük személyesen elmenni a boltodba, vagy esetleg még nem is hallottak rólad, azonban az online üzleted akár őket is könnyedén elcsábíthatja. Mindösszesen meg kell találnod a megfelelő marketing stratégiákat, hogy forgalmat generálj, és közösségi médián is jelen kell lenned. De legelőször is el kell döntened, hogy szeretnél-e online áruházat készíteni.

Online áruházat készíteni megéri

3. A világ minden táján eladhatod a termékeidet

Az online áruházak egyik nagyszerű lehetősége az, hogy a világ minden táján árulhatod a termékeidet. Az emberek a világon bárhonnan megtalálhatnak téged, és sokkal több terméket adhatsz el így, mintha csak a fizikai áruházadban értékesítenél. Ez továbbá jó lehetőséget biztosít arra, hogy megismerd, mire van szüksége az embereknek világszerte. Kifejezetten jó marketinglehetőséget nyújthat számodra az, hogyha az interneten is kínálod a termékeidet, tehát globális célközönségre teszel szert, de ehhez mindenek előtt el kell az online áruházat készíteni.

Kérdezd meg a vásárlóidat a termékekkel kapcsolatos élményeikről, hogy a többiek is láthassák, milyen jó lehetőségeket és minőséget biztosítasz számukra. Persze, megvannak a maga nehézségei annak, hogy globálisan kínálod a készletedet, hiszen új szállítási módokat kell alkalamnod, azonban a nehéz percek és órák megtérülnek majd.

4. Nincs szükség nyitvatartási időre

Érdemes lehet online áruházat készíteni, amennyiben szeretnéd, hogy a vásárlóid a nap bármely pontján tudjanak vásárolni termékeket tőled. Egy webáruház lehetőséget nyújt a vásárlóid számára abban, hogy akár az éjszaka kellős közepén is leadhassák rendelésüket, anélkül, hogy neked bármilyen üzlethelyiséget nyitva kellene tartanod. Ez számos új vásárlót eredményezhet vállalkozásod számára, hiszen a nekik megfelelő időpontban nézelődhetnek, és nem is kell kimozdulniuk otthonról.

Dropshipping

5. A dropshipping egy jó lehetőség

Amennyiben úgy érzed, hogy érdemes lehet online áruházat készíteni, a dropshipping lehetősége egészen biztos, hogy nagyon hamar meg fog találni téged. A dropshipping az a folyamat, amely során nem szükséges külön raktárral rendelkezned és rengeteg pénzt fizetned ezért, hiszen a logisztika a beszállító partnered feladata lesz. Ennek az üzleti modellnek a segítségével könnyedén növelheted termékválasztékodat.

A vásárlóid megrendelik a termékeket online áruházadból, majd a beszállítók mindent összekészítenek és elküldik a csomagokat a vásárlók számára. Ezáltal neked nincs is szükséged arra, hogy egyáltalán találkozz a termékekkel, amennyiben nem szeretnél. Habár, abban az esetben, hogyha több beszállítóval is együttműködsz, érdemes lehet először saját magadhoz rendelni a termékeket, hogy átcsomagolj mindent és egy dobozban tudd elküldeni a rendelt árucikkeket a vásárlóidnak, amennyiben több terméket válogattak össze, melyek egyébként több beszállítóhoz tartoznak

A Syncee remek lehetőséget biztosít arra, hogy könnyedén belekezdj dropshipping vállalkozásodba, hiszen több millió terméket és több száz beszállítót találhatsz a Syncee Marketplace felületén. Mindösszesen csak szét kell nézned az oldalon, hogy megtaláld azokat a termékeket, amelyeket szeretnél árusítani webáruházadban. Az alkalmazás gondoskodni fog a napi szintű, automatikus termékadat-feltöltésről, és -frissítésről, és a rendelési adatokat is szinkronizálja majd a beszállító felé. Ha olyan beszállító partnerrel szeretnél dolgozni, aki nincs listázva a Syncee Marketplace-en, akkor is könnyedén használhatod a Syncee-t, csak egy folyamatosan frissülő termékadatfájlt kell hoznod.

Könnyedén elkezdheted dropshipping vállalkozásod a Syncee használatával, amennyiben a következő platformokon tervezel online áruházat készíteni: Shopify, WooCommerce, Wix, BigCommerce, Ecwid by Lightspeed, Jumpseller, Shoprenter, vagy KMO Shops.

6. Alacsonyabb költségek

Egy online áruház üzemeltetése kisebb költségekkel jár, mint egy offline áruház működtetése. Mindkét áruház üzemeltetése működhet egyszerre, nem kell lekorlátozódnod sem egyikre, sem másikra, ezáltal sokkal több terméket adhatsz el vásárlóid számára, nagyobb lehet a bevételed. Éppen ezért érdemes lehet online áruházat készíteni ahhoz, hogy egyre több vásárlót találhass ahelyett, hogy sokat költenél egy esetleges második fizikai üzlet nyitásával és üzemeltetésével. Továbbá pedig, ha dropshipping beszállítókat találsz céged számára, akkor előzetes termékkészletbe sem kell fektetned.

Több termék

7. Több termék

Egészen biztos, hogy érdemes lehet számodra online áruházat készíteni, amennyiben úgy érzed, hogy sokkal több terméket szeretnél árulni, de nem tudsz neki helyet teremteni a meglévő offline üzletedben. Egy online áruház lehetőséget nyújt arra, hogy annyi terméket tudj kínálni, amennyit csak szeretnél anélkül, hogy fizetned kellene a a készletbeszerzésért, tárolásért vagy egy nagyobb, esetleg egy második üzlethelyiségért. Továbbá, választhatod a dropshipping lehetőségét is a termékválasztékod bővítéséhez. A kínálatodat bármikor könnyedén bővítheted, az online térben a hasonló dolgok egyszerűen kivitelezhetők. Ha nem csak néhány egyedi terméket árulsz, amelyekkel egyedi vagy a piacon, hanem sok terméked van, akkor az is egy döntő szempont lehet, hogy ha több árut kínálsz, akkor meglehet, több ember is fog megtalálni.

8. Tagság

Az online áruházak egyik nagy előnye, hogy könnyedén biztosíthatsz vásárlóid számára tagságot, hiszen többnyire csak a nevüket és az e-mail címüket kell megadniuk ehhez. Különböző akciókat és ajánlatokat tehetsz számukra a termékekkel kapcsolatban, továbbá azt is fel tudod mérni, hogy pontosan milyen árucikkekre lenne igény a vásárlóid számára ahhoz, hogy a későbbiek folyamán tudj fejlődni ezen a téren is. Emellett pedig kapcsolódó termékeket is ajánlhatsz nekik annak alapján, hogy mt vásároltak korábban, vagy mit terveznek megvásárolni.

Összegzés

Összességében tehát érdemes lehet online áruházat készíteni, amennyiben a fent felsorolt indokok valamelyike meggyőzött téged. Rengeteg remek lehetőség közül választhatsz, amennyiben webáruház nyitásán gondolkozol, így egészen biztos, hogy meg fogod tudni találni a számodra legmegfelelőbbet. Csak el kell kezdened és egészen biztos, hogy nem fogod megbánni, hogy offline üzleted mellé online áruházat is nyitottál.

Online áruházat nyitnál? Találj hozzá termékeket most!

Share this post

Related posts