syncee-logo-600x.png
Picture of Barbara Racz

Barbara Racz

Hogyan legyél sikeres beszállító? – 12 tipp a jól működő üzletért

Szeretnéd tudni, hogyan lehetsz sikeres beszállító online, akivel a kereskedők hosszú távú együttműködést remélnek, és akit már az első pillanattól megbízhatónak azonosítanak? Számos követelménynek kell megfelelnie egy cégnek ahhoz, hogy termékeit és egyéb szolgáltatásait hatékonyan és professzionálisan biztosíthassa a partnereinek. Amikor online kereskedelemről van szó, a megszokottnál több tényezőt említhetünk. Alábbi tanácsainkat azzal a céllel gyűjtöttük össze, hogy tartós kapcsolatokat építhess ki kereskedő partnereiddel.

Ha beszállítóként már online kereskedőknek is értékesíted a termékeidet, akkor nyitottnak kell lenned az új lehetőségek iránt és naprakésznek kell maradnod a legújabb e-kereskedelmi megoldások kapcsán is. Például, ha ebben az évtizedben te még mindig nem kínálsz dropshipping szolgáltatást, akkor nagy számú potenciális viszonteladó partnertől eshetsz el. Általános értelemben, vannak olyan kifejezett készségek és tulajdonságok, amelyekkel neked és a csapatodnak rendelkeznie kell ahhoz, hogy az üzletet nagy szakértelemmel tudjátok működtetni. Emellett pedig vannak olyan szolgáltatások és megoldások, melyek kínálata szintén egyre inkább elengedhetetlenné válik ahhoz, hogy az ügyfeleid tartósan veled maradjanak és elégedettek legyenek azzal, amit biztosítasz számukra.

Hogyan legyél sikeres beszállító 2021-ben?

Hogyan legyél sikeres beszállító 2021-ben?

Időbe, energiába, és persze pénzbe is kerül az, hogy minden olyan tényezőnek megfelelj beszállítói tevékenységed során, amely a hosszú távú siker eléréshez szükséges. Fontos, hogy minden fontos információról részleteiben és tisztán érthetően beszélj a weboldaladon, hogy ezzel is elősegítsd az új partnermegkeresések érkezését. Most pedig lássuk, hogy milyen feltételei vannak a sikeres beszállítóvá válásnak, hogyan lehet jövedelmező, max csillagos szolgáltatásod.

0. Legyél elérhető a Syncee Marketplace-en!

Csak semmi pánik! Nem véletlen, hogy nullával jelöltük ezt a pontot. Elsősorban azokhozt a beszállítókhoz szólunk cikkünkkel, akik listázva vannak a Syncee Marketplace-en. Ez egy hatalmas online piactér, ahol a kereskedők és beszállítók egymásra találhatnak. Több száz megbízható beszállító található meg benne nem csak Magyarországról, de szerte Európából, Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából és a világ számos pontjáról. Több mint 65 ezer fős viszonteladói közönség számára teheted elérhetővé termékeidet, és biztosíthatod arról őket, hogy egy stabil megoldást fognak kapni a termékadatok frissentartását és a rendelési adatok szinkronizálását tekintve is. A listázás pedig teljesen ingyenes számodra.

1. Elkötelezettség a minőség iránt

Ha nem szeretnéd, hogy a kereskedők és a vevők elforduljanak tőled már az első vásárlás után, akkor el kell kötelezned magad a minőség mellett ahhoz, hogy sikeres beszállító lehess. Habár ennek magától értetődőnek kellene lennie, mégsem mindenki számára fontos ez. Legyél felelősségteljes és megbízható. Számodra, a vásárlók, és a viszonteladók számára, illetve a környezet tekintetében is az a fontos, ha adsz a minőségre, illetve panaszlevelek hadát kerülheted el. Fontos, hogy ezt a tulajdonságot a termékeken túl egyéb területekre is át kell ültetned, például az ügyfélszolgálatodnak is professzionálisnak kell lennie.

2. Kiemelkedő ügyfélszolgálat

Egy újabb elengedhetetlen feltétele annak, hogy sikeres beszállító lehess az az, hogy kiemelkedő ügyfélszolgálatot biztosíts ügyfeleid számára. Ha kérdés adódik egy termék vagy egy rendelés kapcsán, akkor nagyon fontos, hogy maximum néhány órán belül erre választ adj. Több csatornára is oda kell figyelned, a kereskedők írhatnak neked hagyományos emailt, vagy üzenetet a Syncee alkalmazáson belüli chat felületén, ha a Syncee Marketplace-en listázva vagy, de lehet, hogy a közösségi médiát választják majd, vagy a telefonhívást. Legyél türelmes és empatikus ügyfeleiddel!

3. Gyors szállítás

A kedvező szállítási feltételek biztosítása egy újabb erénye a sikeres beszállítóknak. Fontold meg, hogy nem csak itthon kínálod a termékeidet, hanem akár globális körökben is. A szállítási díjaknak és időnek piacképesnek kell lennie, keresd a számodra megfelelő szolgáltatásokat, partnereket erre vonatkozóan. Ha kedvezőek ezek a feltételek, akkor ez fő szempont lehet a viszonteladók szemében, mikor téged választanak partnerül.

Gyors szállítás

4. Biztosíts dropshipping szolgáltatást

Az online kereskedelem virágzik napjainkban. A piacon jelen levő webáruházak száma egyre csak növekszik, és a kezdő kereskedőknek a dropshipping egy nagyon előnyös megoldás, hiszen anélkül indíthatják útjára vállalkozásukat, hogy fizikai termékkészletbe fektetnének pénzt. Amiatt lehet nagyon fontos, hogy beszállítóként biztosíts dropshippingre is lehetőséget, mert több potenciális ügyfelet érhetsz el, több partnered lehet, és nagyobb rendelési számaid.

5. Versenyképes termékárak

Ha sikeres beszállító szeretnél lenni, aki népszerű a kereskedők körében és igazán előnyös választás lehet, akkor a lehető legészszerűbb termékárakat kell kínálnod. Nézz szét versenytársaidnál is, hogy tudd, milyen más opciói lehetnek potenciális partnereidnek. Ha magas termékárakkal dolgozol, melyek nem egyenesen arányosak a termék minőségével és értékével, és nálad sokkal drágábban szerezhetők be azok, mint versenytársaidnál átlagosan, akkor elfordulhatnak tőled a leendő partnereid.

6. Megbízható garanciális szolgáltatás

Ahhoz, hogy sikeres beszállító legyél a kereskedők körében, kedvező garanciális és pénzvisszafizetési megoldásokat kell nyújtanod. Ez azért fontos, mert ha egy termékkel probléma adódik, akkor minél gyorsabban meg kell oldanod a helyzetet a kereskedő partnereddel, így az ő közvetítésén keresztül a vásárlóval.

7. Magas készletszámok

Sok ilyen cég van, és meglehet, te is azok közé tartozol, akik eddig csak vásárlóknak kínáltak termékeket, és csak most gondolkoznak el azon, hogy más viszonteladókat is megcéloznak. Ebben az esetben még inkább oda kell arra figyelned, hogy nagy készletszámaid legyenek. Nem mutat jól, hogy amikor a kereskedők a termékeid között böngésznek, akkor alacsony készletszámokat látnak, például, hogy 7 darab elérhető az adott árucikkből, és nem több száz. Emellett pedig, mivel már más kereskedők is értékesítik a termékeidet, gyorsabban csökken a készleted. Sikeres beszállítóként nagyon fontos erre odafigyelned.

Olyan termékeket árulj, amik valóban a sajátjaid

8. Olyan termékeket árulj, amik valóban a sajátjaid

A viszonteladók azokat a cégeket részesítik előnyben, akik valódi B2B szolgáltatást tudnak nyújtani. Ahhoz, hogy sikeres beszállító legyél, ez szintén elengedhetetlen. Saját fizikai készlettel kell rendelkezned. Az a legjobb eset, amikor te magad vagy a gyártó. A kereskedelmi modell több szintes, tehát ahhoz, hogy beszállító lehess nem muszáj feltétlenül gyártónak lenned, együtt dolgozhatsz másokkal, és viszonteladhatod az ő termékeiket, így te forgalmazóvá, nagykereskedéssé válhatsz. Azt azonban jegyezd meg, semmiképp sem ajánlatos úgy beszállítóként kínálni termékeket, hogy más viszonteladótól szerezted be te is az árucikkeket.

Ebben az esetben az történik, hogy a termékárak rendkívül magasak lesznek nálad, és az ár, amit más kereskedőknek te kínálsz alig jár együtt bármiféle árréssel. Az együttműködésnek mindenki számára kedvezőnek kell lennie, és jövedelmezőnek. Az irrelevánsan magas árak elriasztják a potenciális partnereket.

9. Figyelmeztetés nélkül ne végezz nagy változtatásokat

Mit is szeretnénk ezzel mondani? Anélkül, hogy a partnereidnek szólnál róla, ne eszközölj nagy változtatásokat kínálatodon. Például, ha radikálsan csökkented a kínálatodban megtalálható termékek számát, szólj a kereskedő partnereidnek, hiszen lehet, hogy valaki csak a te termékeidre építette fel az áruházát, hirdeti a termékeidet stb. Nagy érvágás lehet az számára, ha egyik pillanatról a másikra ezer termék helyett csak harmincat tudnak árulni.

Egy másik eset például, hogy arra is oda kell figyelned, hogy ne növeld meg a termékárakat óriási mértékben minden jel nélkül. A kereskedők árrést állítottak be maguknak, és váratlanul érheti őket, ha egy rendelés beérkezése esetén azt veszik észre, hogy valami nagyon nincs rendjén a termék árát illetően. Ahhoz, hogy sikeres beszállító legyél, tartsd mindezt észben.

10. Tudj termékmintát kínálni

Számos kereskedő számára lehet döntő érv az is, hogy ki tudják próbálni, meg tudják nézni a termékeket, melyeket később árusítani terveznek. Sikeres beszállítóként ezt neked tudnod kell biztosítani. A viszonteladók szeretik tudni, hogy konkrétan mire is építik az üzletüket.

11. Ne legyen idegen számodra a kínált termékkör

Szakértőjének kell lenned annak a területnek, amiben te is árucikkeket kínálsz ahhoz, hogy sikeres beszállító lehess. Olyan termékkört válassz, amit jól ismersz. Ha egy kereskedőnek vagy egy vásárlónak kérdése akad, tudnod kell arra érdemben válaszolni, és jó tanácsokat adni.

Ne legyen idegen számodra a kínált termékkör

12. Időben szállítsd ki a termékeket

Ahhoz, hogy sikeres beszállító legyél, fontos, hogy a rendeléseket időben teljesíteni tudd, így elkerülve a beérkező panaszok érkezését. Ha azt mondod, a termék 3-6 nap alatt megérkezik, az legyen is úgy. Válassz olyan szállító céget, amely egyezik elvárásaiddal.

Listázva vagy már a Syncee Marketplace-en?

Ha már elérhetők a termékeid a Syncee Marketplace-en, akkor van néhány kritériuma annak, hogy ott is valóban sikeres beszállítóvá válhass. Amellett, hogy a fenti feltételeket teljesíted, az alább felsoroltakról se feledkezz el.

  • Adj visszajelzést a Syncee ügyfélszolgálatának minél előbb, maximum két napon belül. Mi nem spamelünk téged, okkal írunk üzenetet. Nagyra értékeljük gyors visszajelzésed.
  • Ha kérdésed adódik, vagy valamit nem értesz, hogy hogyan működik a rendszerben, nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot, mielőtt véletlenül valamit helytelenül állítasz be.
  • Ha módosítani szeretnéd, hogy mely termékeid legyenek elérhetők a Marketplace-en, szólj nekünk és segítünk.
  • Ne változtasd meg a megszabott kedvezményt termékáraidból, ha kínálsz ilyet, anélkül, hogy nekünk szólnál. Erről a kereskedő partnereidet mindenképpen értékesíteni kell, hiszen a korábbi áraidra szabra állították be saját árrésüket.
  • Amennyiben előzetes elfogadáshoz kötöd, hogy kik értékesíthetik a termékeidet, akkor a függő státuszukat maximum két napon belül változtasd meg a Syncee-ben.

Kínáld termékeidet több mint 65.000 fős kereskedői körnek globálisan, növeld viszonteladói hálózatodat könnyedén. Ha beszállító vagy, és a webáruházad a Shopify, Shoprenter, Wix, WooCommerce, BigCommerce, Ecwid by Lightspeed vagy Jumpseller rendszerek valamelyikén működteted, akkor telepítsd a Syncee for Suppliers (Syncee Beszállítóknak) alkalmazást, integráld a termékeidet a Marketplace-re közvetlenül a webáruházadból, és hagyd hogy a rendszerünk automatikusan, napi szinten frissítse az adatokat. Egy másik módja a listázásnak az, hogy egy folyamatosan frissülő termékadatfájlt küldesz el nekünk. Tegyél meg mindent azért, hogy hosszú távon sikeres beszállító lehess!

Még nem vagy elérhető a Syncee Marketplace-en?
Csatlakozz most!

Share this post

Related posts