syncee-logo-600x.png
Picture of Barbara Racz

Barbara Racz

A dropshipping előnyei új és meglévő webáruházak számára

A dropshipping egy jövedelmező üzleti modell, melynek népszerűsége még mindig tartós növekedést mutat viszonteladók és beszállítók körében egyaránt. Nemcsak azoknak a webáruház-tulajdonosoknak tartogat előnyöket, akik újak a kereskedelem világában, hanem azoknak is, akik már régóta aktívan tevékenykednek a piacon és bővíteni szeretnék kínálatukat. Lássuk a dropshipping előnyeit mindkét fél számára!

A dropshipping előnyeinek listája igencsak hosszú, így mi most csak a legfontosabb elemeire szeretnénk kitérni, hogy segíthessünk új vagy már “régi motoros” webáruház-tulajdonosoknak eldönteni, megéri-e nekik belevágni a modellel való munkába.

A dropshipping egy népszerű kereskedelmi modell, főleg azok körében, akik termékkészlet felhalmozása nélkül szeretnének online áruházat nyitni. Továbbá, könnyedebb számukra, ha a beszállítójuk gondoskodik minden logisztikával kapcsolatos feladatról, míg ők több figyelmet szentelhetnek a vásárlószerzésre.

Tartalom

  1. A dropshipping előnyei új áruházak számára
  2. A dropshipping előnyei meglévő áruházak számára
A dropshipping előnyei új és meglévő webáruházaknak

A dropshipping továbbra is töretlen sikere egyebek mellett annak is köszönhető, hogy az emberek körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend az online vásárlás. Ez nem csak a világjárvány következménye, hanem annak is, hogy a vásárlók jobban bíznak az online szolgáltatásokban, mernek fizetni az interneten, és hatékonyabban fel tudják ismerni, hogy mely helyekről érdemes rendelni, és melyek tűnnek átverésnek.

Most pedig lássuk, hogy melyek a dropshipping előnyei, hogy azok alapján közelebb kerülhess a döntéshez: neked való ez a modell, stratégia vagy sem. Először bemutatjuk a kezdő webáruház-tulajdonosoknak szóló szempontokat, majd áttérünk a meglévő boltoknak szóló pontjainkra.

A dropshipping előnyei új áruházak számára

Szeretnél dropshipping webáruházat nyitni, de még nem foglalkoztál online kereskedelemmel korábban? Akkor biztosan minden új számodra, és tele vagy kérdésekkel. Próbálj minél többet megtudni arról, milyen e-kereskedőnek lenni, hogy legalább néhány kihívás elé már felkészülten állhass. Lássuk az előnyöket!

1. Nem kell fizikai termékkészletbe pénzt fektetni

Tudnod kell, hogy egy webáruházat még akkor sem indíthatsz el nulla kezdőtőkéből, ha dropshippinget alkalmazol a termékek értékesítéséhez. Fizetned kell azért, hogy a webáruházadat technikailag felépítsd és folyamatosan, stabilan üzemeltetsd, lesznek állandó havi és éves költségeid. Persze, a dropshipping segítségével egyértelműen kevesebb kezdőtőkére lesz szükséged, és az egyik legnagyobb költség kiesik, ami az induláshoz, működéshez szükséges. Nem lesz fizikai készlet, nem lesz raktár, nem kell a logisztikával foglalkoznod.

2. Egyszerű indulás, könnyedebb működtetés

Minden vállalkozás működtetése tele van kihívásokkal, így van ez akkor is, ha dropshippinggel dolgozol, ám lényegesen könnyebb dolgod lesz, mint a hagyományos üzleti modell esetében. Nincs fizikai készlet, raktár, logisztikával kapcsolatos feladatok,a költség alacsonyabb. Ha csak 1-3 dropshipping beszállítóval dolgozol együtt, akkor azzal sem lesz problémád, hogy egy vásárló különböző napokon kapja meg az egy rendeléshez tartozó, más márkáktól származó termékeket. A dropshipping előnyei akkor érződnek igazán, ha megfelelő stratégiát követsz.

3. Alacsony kockázat

A dropshipping előnyei között megemlíthetjük az alacsony kockázatot is. Nem kell pénzt fektetned tehát fizikai készletbe, raktárba, a logisztikába. A weboldalad működtetését és a marketingköltségeket kell fedezned, valamint a jogi követelményeknek és egyéb, ahhoz kapcsolódó fizetési követelményeknek kell eleget tenni. Amiatt sem kell aggódnod, hogy a termékek a raktáradban maradnak, és senki nem fogja megvenni őket. Ha úgy érzed, valamire nincs kereslet, egyszerűen csak törölnöd kell az áruházadból.

Alacsony kockázat

4. Nincs korlátozás az életkor vagy tapasztalat terén

Nem számít, hogy új vagy a kereskedelem világában és még mindig tanulsz arról, és lehetsz akár 18 vagy 60 éves. Hobbiként is indulhat az egész, és kiforrhatja magát egy főállású, jövedelmező tevékenységgé. Tanulj minél több forrásból, hogy szélesebb kép alakulhasson ki benned a dropshippingről. Nézz szét weboldalakon, olvass e-könyveket, csekkolj videókat, vagy kezdj el különböző alkalmazásokat használni, melyek megkönnyíthetik a dolgod. A piac gyorsan változik, mindig maradj naprakész az újdonságok kapcsán!

5. A dropshipping a virágkorát éli

A dropshipping 2025-re egy 650 milliárd dolláros piaccá nőheti ki magát. A statisztikák 2018 és 2025 között egy 28,8%-os piaci növekedést jósolnak a dropshippingnek. A Grand View Research szerint “a dropshipping piaci mérete globálisan 102,2 milliárd dollár volt 2018-ban, és várhatóan 28,8%-os CAGR, éves növekedés figyelhető majd meg 2018 és 2025 között.” Még mindig időben vagy ahhoz, hogy elkezdd dropshipping üzleted, csak menj biztosra abban, hogy megbízható stratégiákat követsz.

6. Rugalmasság – Nem vagy helyhez kötve

Nincs fizikai termékkészleted és raktárad, így nem számít hol vagy, bárhonnan működtetheted webáruházadat, ha a dropshippinget választod. Ha elutazol vagy másik városba költözöl, nem kell termékeket mozgatnod, és nem lesz gondod a mindennapi munkavégzés megváltozása miatt sem. Nem vagy helyhez kötve, ez a dropshipping előnyeinek egyik fontos eleme.

7. Korlátlan készlet virtuálisan

A dropshippinget választva megvan az a szabadságod, hogy szinte bármilyen és bármennyi terméked lehet webáruházadban. A limit mondhatni csak a pénztárcádtól és a terveidtől függ, hiszen az e-kereskedelmi platform és a használt alkalmazások előfizetési díja függ a kezelt termékszámtól is. A kínálatodat bármikor bővítheted vagy módosíthatod. A szezonális termékektől sem kell félned, valamint, ha úgy látod, nem kelendőek bizonyos termékek, néhány kattintás alatt eltávolíthatod kínálatodból.

8. Gyors növekedés

A termékválasztékodat bármikor szabadon változtathatod, és ez azt is jelenti, hogy kínálatodat könnyedén növelheted. Ha több terméket kínálsz webáruházadban, akkor nemcsak, hogy több potenciális vásárlót érhetsz el, hanem annak is nagyobb az esélye, hogy több terméket helyeznek a kosarukba nálad, hiszen egy helyen szerezhetnek be mindent, amit szeretnének. Ezzel viszonylag gyors növekedést érhetsz el.

 A dropshipping előnyei meglévő áruházak számára

A dropshipping előnyei meglévő áruházak számára

Ha már van webáruházad, és annak bővítésén gondolkozol, akkor megéri elgondolkoznod azon, hogy egy új modellt alkalmazz a termékek beszerzésére, kezelésére. A dropshipping előnyeinek listája, melyet meglévő e-kereskedelmi vállalkozóknak állítottunk össze, segíthet a döntésben, hogy ezzel a modellel lépj-e a következő szintre üzletetted.

1. Termékkínálat bővítése egyszerűen

Van már online áruházad, és a meglévő fizikai készleted és termékkínálatod bővítésén gondolkozol? A készletedet egy raktárban vagy a garázsodban tárolod, te foglalkozol a logisztikával, a pénzedet pedig előre fekteted a termékekbe? Ha meglévő kínálatodat ki szeretnéd egészíteni új termékekkel, de kedvezőbb megoldást keresel, válaszd a dropshippinget, akár csupán a karácsonyi termékek értékesítéséhez. Így sok pénzt megtakaríthatsz.

2. Alacsony kockázat

A pénzedet nem szórod el feleslegesen, és az nem marad a sarokban porosodó, eladhatatlannak ítélt termékekben, ha a dropshippinget választod kínálatod bővítésére. Ha a vásárlókat nem nagyon érdeklik bizonyos termékek, akkor egyszerűen megváltoztathatod a választékodat. A szezonális termékek értékesítéséből sem lesznek problémáid, nem fogják elfoglalni a helyet raktáradban a következő egy évben. Bárhol, bármikor változtathatsz kínálatodon, és kockázat nélkül kísérletezhetsz új termékekkel.

3. Nagyobb célközönség elérése

Ha új termékekkel szeretnéd növelni a választékodat, vagy sokkal több árucikket szeretnél tudni áruházadban, szélesebb közönséghez érhetsz el. Ez azért van, mert több termékkel több embert is érhetsz el. Továbbá, ha észlelik, hogy egy helyről mindent beszerezhetnek, akkor is szívesebben választanak majd téged. Ez a dropshipping előnyeinek egy fontos eleme.

4. Nagyobb fókusz az áruházon és a marketingen

Ha nem kell logisztikával kapcsolatos feladatokkal foglalkoznod, mint a raktározás, szállítmányozási cégekkel való kapcsolattartás, akkor több figyelmet szentelhetsz a webáruházad építésére, illetve a marketingstratégiádra. Több időt és pénzt fordíthatsz arra, hogy új vevőket vonzz be.

Nagyobb fókusz az áruházon és a marketingen

5. Egyszerűbb növekedés

A dropshipping előnyeinek következő eleme, hogy a webáruházadat több tekintetben is egyszerűbben növelheted. Az üzleted tartós növekedésnek indulhat pénzügyileg és a források tekintetében is. Arányos növekedésre számíthatsz.

6. Nincs szükség raktározásra

A dropshipping előnyeinek következő eleme, hogy nem lesz szükséged nagyobb raktárra ahhoz, hogy több terméket tudj kínálni online áruházadban. A dropshipping beszállító partnered foglalkozik majd a raktározással, a termékek kezelésével, és ők intézik majd a csomagok szállítását is, melyek rendelés esetén a vásárlóhoz érkeznek majd közvetlenül.

7. Korlátlan készlet virtuálisan

A dropshippinget választva megvan az a szabadságod, hogy szinte bármilyen és bármennyi terméked lehet webáruházadban. A limit mondhatni csak a pénztárcádtól és a terveidtől függ, hiszen az e-kereskedelmi platform és a használt alkalmazások előfizetési díja függ a kezelt termékszámtól is. A kínálatodat bármikor bővítheted vagy módosíthatod.

8. Időt és pénzt spórolhatsz meg

Egy webáruház működtetése sok időt vesz igénybe, hiszen sok feladatod, kötelezettséged van. Ha dropshipping beszállítóval dolgozol együtt, akkor a teendőid köréből kiesnek a fizikai termékkészlettel, logisztikával kapcsolatos feladatok, illetve nem kell a termékfotózással sem foglalkoznod, hiszen már kész termékadatokkal dolgozhatsz. Csak hogy néhány szempontot említsünk.

Hol találhatsz dropshipping termékeket?

Ha élvezni szeretnéd a dropshipping előnyeit, akkor megéri a Syncee-t választanod! A Syncee egy B2B e-kereskedelmi platform, egy óriási piactérrel, a Syncee Marketplace-szel. Itt online kereskedők böngészhetnek több millió termék között, melyek nemcsak hazai, de más európai, amerikai, ausztrál, és a világ számos más pontján található beszállítóktól származnak. A termékeket kiválaszthatod egyesével vagy tömegesen, szűrési feltételeket állíthatsz be, valamint az árazást is egyedire szabhatod. A Syncee gondoskodik a termékadatok automatikus feltöltéséről, frissítéséről, és a rendelési adatok szinkronizációjáról.

Nézz szét a Syncee Marketplace-en!

Share this post

Related posts