syncee-logo-600x.png
Picture of Barbara Racz

Barbara Racz

Shopify vagy WooCommerce? Melyiket válaszd?

Egy online áruház megnyitása során számos fontos tényezőt figyelembe kell venned ahhoz, hogy a megfelelő e-kereskedelmi platformot találhasd meg üzleted számára. Ebben a cikkben segítséget szeretnénk nyújtani azzal kapcsolatban, hogy a Shopify vagy WooCommerce lenne számodra a megfelelőbb választás.

Nem szeretnénk meggyőzni azzal kapcsolatban, hogy melyiket válaszd, hiszen mindkét platform tökéletes választás dropshipping webáruházad működtetéséhez, illetve Syncee integráció mindkét felületen elérhető. Mindösszesen néhány fontos pontot gyűjtünk össze a platformok előnyeiről és hátrányairól, hogy segítsünk neked a döntésben, ha a két szolgáltatás között vacillálsz.

Előnyök – Shopify vagy WooCommerce?

Számos előnnyel rendelkezik minkét platform, így nem könnyű feladat eldönteni, hogy a Shopify vagy WooCommerce lenne számodra a megfelelőbb. Amennyiben szeretnéd megtalálni a tökéletes e-kereskedelmi platformot, érdemes néhány fontos tényezőt leírnod a keresgélés előtt, amelyek nélkül egészen biztos, hogy nem tudsz tökéletes munkát végezni. Ezután elkezdheted a keresgélést, és meghozhatod a döntést az összeírt támpontok alapján.

1. Shopify

  • A Shopify könnyen használható funkciókkal rendelkezik. Nincs szükség különösebb informatikai szaktudásra ahhoz, hogy megfelelően felfedezhesd a platformot.
  • Az oldal hosted, így nem kell annak menedzselésére különösebb energiát fordítanod e tekintetben.
  • A SEO és a marketing szolgáltatások kiemelkedők és megfelelő megoldást nyújtanak az ötleteid megvalósításához.
  • Számos sablon közül választhatsz oldalad személyre szabásához a Shopify Theme Store-ban.
  • Biztonságos, megbízható szolgáltatás.
  • Az ügyfélszolgálat a hét minden napján 24 órában elérhető, hogy gyors megoldást kaphass az esetlegesen felmerülő problémáidra.
  • A platform saját fizetési megoldást (payment gateway) kínál, és az ezzel kapcsolatos folyamatok egyszerűek.
  • Nincsenek rejtett költségek.
  • Többezer alkalmazás közül választhatsz, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki webáruházadból.
  • Könnyedén integrálhatod a Syncee-t Shopify áruházadba, hogy aztán a terméktalálás és azok menedzselése szuper egyszerű legyen.

További információkat a Shopify hivatalos weboldalán olvashatsz.

Shopify vagy WooCommerce a megfelelő választás?
Forrás: Shopify

WooCommerce

  • A WooCommerce ingyenesen használható, mindösszesen a hostingért, a különböző pluginokért és az applikációkért kell fizetned, hogy webáruházad működhessen.
  • Számos fizetési megoldás (payment gateway) közül választhatsz, így biztosan megtalálhatod a vállalkozásod számára legmegfelelőbbet.
  • A megfelelő SEO beállítások, tehát a megfelelő keresőoptimalizálás fontos, a platform pedig nagy támogatást nyújt ebben, eszközöket kínál számodra.
  • A WooCommerce megfizethető és rugalmas, és teljesen személyre szabható. A Theme Store-jában pedig dizájnok között is válogathatsz.
  • Számos plugin, bővítmény áll rendelkezésedre, amelyeket a WooCommerce Extension Store-jában vagy a WordPress-en találhatsz meg.
  • A termékkategóriák könnyen kezelhetők, ami szintén nagyon fontos lehet, amennyiben felhasználóbarát felületen szeretnél dolgoni.
  • A WooCommerce biztonságos, megbízható szolgáltatást nyújt.
  • Webáruházadat könnyedén magaddal viheted az okostelefonod és egy applikáció segítségével.
  • A WooCommerce közössége naggyá nőtte ki magát, és könnyedén segítséget kérhetsz és kaphatsz a tagoktól.
  • A WooCommerce esetében is könnyedén integrálhatod a Syncee-t, amennyiben egy dropshipping vállalkozás az álmod.

További információkat a WooCommerce hivatalos weboldalán olvashatsz.

WooCommerce
Forrás WooCommerce

Hátrányok – Shopify vagy WooCommerce?

Amennyiben nehezedre esik, hogy eldöntsd, a Shopify vagy WooCommerce lenne a megfelelő választás, a hátrányok figyelembe vétele is segítséget nyújthat a döntésben.

1. Shopify

  • A havidíjak viszonylag borsosak lehetnek és mielőtt belevágnál üzleted elindításába, mindenképp érdemes végiggondolnod, hogy mennyit tudsz rá szánni pontosan.
  • Néhány korlátozásba ütközhetsz a személyre szabást illetően, és nem tudsz mindent megalkotni, amit csak szeretnél.
  • Minden vásárló vásárlása után tranzakciós díjat kell fizetned.

2. WooCommerce

  • Mindenképp szükséged lesz némi informatikai szaktudásra, készségre, ha WooCommerce áruház építése a célod, de sokan kínálnak már segítséget ebben a piacon.
  • Több időt kell arra fordítanod, hogy megfelelő szolgáltatásokat találj webáruházad megfelelő működéséhez, mint például a hosting.
  • Félrevezető lehet kissé, hogy a WooCommerce ingyenes, hiszen hiába maga a szolgáltatás az, de a különböző bővítményekért és egyéb feltétlenül szükséges szolgálatásokért fizetned kell.
  • Ha frissítés érhető el a WooCommerce-en, ami magánál a WordPressnél is így van, nem szabad a frissítést elvégezni azonnal. Lealább egy biztonsági mentést el kell végezned, hogy később potenciális felmerülő problémákat kerülhess el, vagy egy tesztkörnyezeteben kell megvizsgálnod, hogy továbbra is ugyanúgy működik majd minden funkció a weboldaladon. A bővítmények és a dizájn témája meglehet, nem áll készen az új WooCommerce/WordPress frissítésre.

Árak – Shopify vagy WooCommerce?

Most pedig lássuk az árakat, amelyek szintén a segítségedre lehetnek azzal kapcsolatban, hogy melyik platformot tudod inkább megfizetni.

1. Shopify

A Shopify esetében négy csomag közül választhatsz. A funkciók különbözők, ezekről itt olvashatsz bővebben.

  • Basic Shopify: $29/hónap (2021 júliusában)
  • Shopify: $79/hónap (2021 júliusában)
  • Advanced Shopify: $299/hónap (2021 júliusában)
  • Shopify Plus: egyedi árazás
Shopify árazás
Forrás: Shopify

2. WooCommerce

A WooCommerce és a WordPress használata teljesen ingyenes, nincs havi előfizetői díj vagy bármilyen más költség a platform irányába. Neked csak a hostingért, a domainért, az SSL-ért, a dizájnért és a bővítményekért kell alapvetően fizetned, elsősorban. Éppen ezért, az alább látható árak csak megközelítőlegesek. Egy erről szóló forrást ide kattintva érhetsz el.

  • Basic Site: körülbelül $9.17/hónap (2021-ben)
  • Mid-Range Site: körülbelül $25+/hónap (2021-ben)
  • Advanced Site: körülbelül $125+/hónap (2021-ben)

Dropshipping – Shopify vagy WooCommerce?

A dropshipping egy kereskedelmi modell, melynek legnagyobb előnye, hogy a kiskereskedőnek nem kell termékkészletbe pénzt fektetnie, és árucikkeket raktároznia mielőtt értékesíteni kezdené azokat. Amikor egy vásárló megrendel egy terméket, a beszállító közvetlenül neki fogja kiszállítani a csomagot. Ez a modell azok számára lehet hasznos, akik nem szeretnének a termékkészletre pénzt költeni, és a logisztikával sem szeretnének foglalkozni, valamint, akik félnek attól, hogy nem tudják a teljes kínálatukat eladni.

Szerencsére nem számít, hogy a Shopify vagy WooCommerce platformját választod, hiszen mindkét webáruházzal könnyedén elkezdheted dropshipping vállalkozásod.

Syncee – Shopify és WooCommerce!

A Syncee egy B2B platform több száz beszállítóval és több millió termékkel Amerikából, Kanadából, Európából, Angliából, Ausztráliából stb. A platform lehetőséget ad számodra arra, hogy könnyedén elkezdhesd dropshipping vállalkozásod. Amennyiben érdekelnek a termékek és a beszállítók, a Syncee Marketplace-en körülnézhetsz, hogy megtaláld a vállalkozásod számára megfelelő kínálatot. Az alkalmazás pedig segít az automatikus termékadat-feltöltésben, frissítésben, és rendelésadat-kezelésben.

A Syncee-t könnyedén integrálhatod Shopify vagy WooCommerce áruházadba is.

Amennyiben többet szeretnél megtudni a dropshippingről vagy a Syncee-ről, nézz szét blogunkon további információkért.

Kinek ajánlott a Shopify vagy WooCommerce valamelyike?

A Shopify lehetőséget nyújt számodra abban, hogy elkezdj egy 14 napos ingyenes próbaidőszakot. Ez alatt az idő alatt megismerheted a Shopify-t és eldöntheted, hogy megfelel-e az elvárásaidnak. A legnagyobb előny határozottan az, hogy nincs szükség informatikai szaktudásra ahhoz, hogy gördülékeny legyenek a webáruházad felépítésével és működtetésével kapcsolatos folyamatok.

A WooCommerce legnagyobb előnye az, hogy teljesen személyre szabhatod saját webáruházadat a különböző pluginok segítségével, maga a WooCommerce szolgáltatása pedig teljesen ingyenes. Engedd, hogy a kreativitás átvegye az uralmat és elkészíthesd álmaid webáruházát.

Összegzés

Megtalálni a megfelelő e-kereskedelmi platformot nehéz feladat lehet. Ebben a cikkünkben azzal kapcsolatban próbáltunk segíteni, hogy Shopify vagy WooCommerce lenne inkább a megfelelő terveid megvalósításához. Reméljük, hozzájárultunk ahhoz, hogy közelebb kerülhess a végső döntés meghozatalához.

Próbáld ki a Syncee-t!

Share this post

Related posts