syncee-logo-600x.png
Picture of Barbara Racz

Barbara Racz

A WooCommerce előnyei 10 pontba foglalva

A WooCommerce a legjobb opciók egyike, amennyiben e-kereskedelmi platformon szeretnél online áruházat indítani, és nem saját fejlesztésben gondolkozol. A felület számos nagyszerű lehetőséget biztosít számodra, és akár azt is megváltoztatja, ahogyan eddig az online áruházkészítéséről gondolkoztál. A WooCommerce előnyei között számos pontot fel tudunk sorolni, amelyek meggyőzhetnek arról, hogy ezt a platformot válaszd online áruházad megalkotásához.

A számodra legmegfelelőbb platform megtalálása nehéz feladat lehet, hiszen számos nagyszerű szolgáltató próbálhat meggyőzni téged arról, hogy őket válaszd. A választás nehéz döntés lehet. Fontos, hogy minél többet megtudj az adott platformokról még idejében, hogy nehogy azután találj egy esetleges jobb lehetőséget, ha már elkezdtél dolgozni egy felületen.

A WooCommerce története

A céget 2008-ban alapította Mark Forrester, Magnus Jepson, és Adii Pienaar. A céljaik között szerepelt az, hogy egy ingyenes és nyitott forrásfájllal rendelkező platformot készítsenek, amelyek a kis- és középvállalkozók számára segítséget nyújthatnak. A csapatuk az egyik leggyorsabban fejlődő platformmal és számos felhasználóval rendelkezik. A csapat tagjai a világ minden táján megtalálhatók, így egészen biztos, hogy nem lesz semmiféle probléma a kommunikációval, hiszen a segítség több nyelven is adott.

A platform számos fantasztikus lehetőséget biztosít számodra, amelyeket könnyen felhasználhatsz, amennyiben a lehető legjobb online áruházat szeretnéd elkészíteni. A csapat pedig végig ott lesz számodra, hogyha szükséged van valamilyen segítségre vagy tanácsra a webáruházad elkészítése során.

WooCommerce előnyei
Forrás: WooCommerce

WooCommerce előnyei 10 pontban

Természetesen a WooCommerce előnyeit sok-sok pontban lehetne ragozni, azonban mi 10-et választottunk ki annak érdekében, hogy bemutassuk néhány nagyszerű tulajdonságát a szolgáltatásnak, amelyek meggyőzhetnek arról, hogy ez a platform a számodra legmegfelelőbb. Jó szemezgetést kívánunk a lehetőségek közül!

1. Rugalmas és biztonságos

A WooCommerce előnyei között szerepel a rugalmasság és a biztonság. A rugalmasság abban nyilvánul meg a platformon, hogy könnyedén megalkothatod álmaid webáruházát és bármilyen terméket árusíthatsz. Számos opció közül válogathatsz az áruházad elkészítésére és fejlesztésére egyaránt. Arról a leghíresebb a WooCommerce, hogy egyedire tudod szabni oldalad. Ha nem vagy járatos az informatika területén, akkor valószínűleg segítségre lesz szükséged a technikai beállítások, a weboldal létrehozása, építése, üzemeltetése kapcsán, de ez ne rettentsen el.

Továbbá a webáruházad biztonságának garantálására is lehetőséged van, hiszen erre mindig nagy szükség van és nem csak a vásárlók, hanem a saját szolgáltatásod biztonságának érdekében is. Természetesen bármikor jobbá teheted a oldalad biztonságát néhány bővítmény segítségével.

2. Felhasználóbarát

Szerencsére a WooCommerce előnyei között szerepel az is, hogy a felület könnyen használható. A megépítés és működésbe hozás, karbantartások kapcsán lehet, hogy informatikai szaktudásra lesz szükséged, és külső segítséget kell kérned, amennyiben nem vagy járatos a webáruház-üzemeltetés világában. Ezen kívül azonban a mindennapi munka könnyű vele, a termékeket, rendeléseket könnyedén kezelheted, és ez vonatkozik minden egyéb általános tevékenységre is.

A felhasználóbarát lehetőségek a későbbiek során is hasznodra lehetnek, hiszen nem kell azzal foglalkoznod, hogy újra meg újra segítséget kérj az egyes fejlesztésekkel kapcsolatban. Sokkal kevesebb probléma merül majd fel, mint például abban az eseten lenne, ha saját fejlesztésű webáruházzal dolgoznál, és nem egy e-kereskedelmi platformot használnál. Amennyiben fontos számodra ez a kritérium, mindenképp érdemes bevenned a lehetőségek közé.

3. Testreszabható

A WooCommerce előnyei között tarthatjuk számon a testreszabhatóságot is. Ez azt jelenti, hogy online áruházad építése során saját elképzeléseidet megvalósíthatod szinte korlátok nélkül. Ehhez meglehet, szükséged lesz valakire, aki a technikai dolgokért felel. Ez mondhatni az egyediség ára. Mindemellett persze az is rendkívül hasznos lehet számodra, hogy a WooCommerce saját Theme Store-ral rendelkezik, ahol stílusos, használatra kész webáruház-sablonok közül válogathatsz. A Themeforest is egy nagyon jó gyűjtőhelye ezeknek.

4. Olcsó indulás, nincs WooCommerce előfizetési díj

A WooCommerce és a WordPress használata teljesen ingyenes, nincsenek előfizetési díjak a platform irányába. Ehelyett azonban vannak bizonyos szolgáltatások, melyekért fizetned kell. Ilyen a tárhely, a hosting, a domain, az SSL tanúsítvány költsége. Ott vannak még a dizájnsablonok, egyéb üzemeltetéssel kapcsolatos költségek, mint az online fizetési megoldások, számlázás, könyvelő és egyéb, a vállalkozás működtetéséhez kapcsolódó díjak, hogy a marketingről ne is beszéljünk.

Egy másik nagy csoport pedig, hogy az egyes bővítményekért (pluginokért) is fizetned kell, hogy a webáruházad működése teljes legyen. Van, ahol egyszeri van, ahol havidíjas fizetésre kell számítanod. Ahhoz, hogy megfelelő módon tudd üzemeltetni a weboldalad, szükséged van ezekre.

Applikációk
Forrás: WooCommerce

5. Hasznos bővítmények

A WooCommerce előnyei között szerepel az, hogy számos plugin, azaz bővítmény közül választhatsz online áruházad számára. Ezek számos plusz lehetőséget biztosítanak webáruházad számára, hogy a lehető legtöbbet tudd kihozni az oldalból. Mivel a WordPress a WooCommerce-hez tartozik, így két lehetőség is fennáll arra, hogy pluginokat találj. A WordPress-en magán is tudsz e-kereskedelmi bővítményeket találni, de már a WooCommerce Extensions Store-jában is körülnézhetsz. Itt a kínálat még nem teljesen kiterjedt, azt folyamatosan bővítik.

6. Biztonságos fizetés

A biztonságos fizetés az egyik legfontosabb elem a WooCommerce előnyei közül, hiszen a vásárlóid egészen biztosan szeretnék biztonságban tudni a saját, illetve a kártyaadataikat a vásárlások során. Éppen ezért nagyon fontos, hogy olyan platformot válassz, amely lehetőséget ad arra, hogy biztonságos fizetést tudj biztosítani vásárlóidnak. Szerencsére a WooCommerce esetében nem kell ezzel kapcsolatban aggódnod. Az is lényeges szempont, hogy számos fizetési megoldás közül választhatsz.

Biztonságos fizetés
Forrás: WooCommerce

7. Mobilalkalmazás

A WooCommerce előnyei közé tartozik az is, hogy a telefonod segítségével magaddal viheted online áruházad. Egy alkalmazás segítségével mindent egy helyről tudsz irányítani. Nem kell az irodádban tartózkodni ahhoz, hogy mindent könnyedén elintézhess.

8. Összetartó közösség, segítő tartalmak

Egy nagyszerű közösség számos tippet és trükköt adhat számodra, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki a terveidből. A WooCommerce közössége számos kreatív és nagyszerű emberrel bővül nap mint nap. Rengeteget tanulhatsz általuk a platformról és a webáruház elkészítéséhez szükséges lehetőségekről. Amennyiben felmerül valamilyen probléma az online áruház készítése során, könnyedén kérhetsz segítséget a WooCommerce közösségétől. Sok segítő tartalmat találhatsz az interneten a WooCommerce működéséről.

9. Segítőkész ügyfélszolgálat

A közösséghez hasonlóan a WooCommerce vevőszolgálata is kiemelkedően jó. Amennyiben bármilyen kérdésed merülne fel a webáruház elkészítése vagy üzemeltetése során, a vevőszolgálat a lehető leghamarabb válaszol számodra, hogy ne kelljen hosszú napokat egy helyben toporognod, amíg az ügy meg nem oldódik. Emellett pedig sok oktató jellegű tartalom érthető el weboldalukon, így ez is hozzátesz a WooCommerce előnyeihez.

Syncee

10. Dropshipping

A WooCommerce előnyei között említhetjük azt is, hogy dropshipping webáruház építésére jó lehetőséged van, ráadásul ehhez a Syncee szolgáltatása nagy segítséget nyújt. A Syncee-ben több millió termék közül válogathatsz, a szolgáltatás pedig gondoskodik a termékadatok automatikus frissítéséről és a rendelési adatok szinkronizációjáról.

Ami a dropshippinget illeti, ha még annak fogalmáról ezelőtt még nem hallottál, mindenképp nézz szét a blogunkon. Röviden összefoglalva a dropshipping egy olyan kereskedelmi modell, amely során nem kell termékkészletet felhalmoznod. A webáruházadat az általad választott beszállítók termékadataival töltöd fel, rendelés esetén pedig a beszállítód közvetlenül a vásárlódnak küldi a termékeket.

Összegzés

A WooCommerce előnyeinek felsorolása után talán könnyebb eldöntened, hogy számodra megfelelő-e a platform. Azt tanácsoljuk, hogy mindenképp nézz körül a weboldalukon, és több forrásból tájékozódj a szolgáltatásukról. Írj egy listát azzal kapcsolatban, hogy számodra mi a legfontosabb egy webáruház készítése során. A döntés után pedig könnyedén elkezdheted a dropshipping vállalkozásod a Syncee-vel.

Szeretnéd elkezdeni a dropshipping áruházad? Telepítsd a Syncee-t a WooCommerce áruházadba!

Share this post

Related posts