syncee-logo-600x.png
Picture of Barbara Racz

Barbara Racz

Miért fontos a keresőoptimalizálás webáruházad számára?

A keresőoptimalizálás webáruházad marketingtevékenységének egyik nagyon hasznos eleme, amennyiben növelni szeretnéd a látogatók számát anélkül, hogy nagyobb összegeket fizetnél oldalad hirdetésére.

A SEO (Search Engine Optimization) azaz keresőoptimalizáció segítségével előrébb kerülhet a webáruházad a Google találatok listáján, amely újabb vásárlókat eredményezhet számodra. Ez teljesen ingyenes, és hosszútávon figyelhető meg igazán a hatása. Akik a keresőben találják meg a termékeidet, azokból nagyobb valószínűséggel lesz vásárló, mint azokból, akik egy hirdetésedet látták, hiszen ők mondhatni célzottan találtak rád. Ezért a marketingeszközért nem kell fizetned, és hosszú távon megtérül a belefektetett munka.

Ebből a cikkünkből megtudhatod, hogy pontosan mi is a SEO és mire kell odafigyelned ahhoz, hogy a keresőoptimalizálás webáruházad marketingtevékenységének alappillérjeinek egyike lehessen.

Keresőoptimalizálás webáruházadban

Működési elve

Magabiztosan kijelenthetjük, hogy nagyon sokan használják úgy az egyes keresőmotorokat (Google, Bing, Ecosia), hogy egy kérdést tesznek fel és erre várnak választ a találatok között.

A keresőmotorok rendelkeznek egy olyan megoldással, amely segítségével egy olyan adatbázist készítenek, ami alapján lehetővé válik, hogy az a találat kerüljön előre, amelyiknek a legjobb a SEO értékelése. A SEO megkönnyíti az indexelés folyamatát, tehát, hogy releváns tartalmak jelenhessenek meg. Az optimalizációk segítséget nyújtanak abban, hogy azok a találatok kerüljenek elő, amelyek hasznos információt tudnak nyújtani a kereső személy számára. Ezért fontos tehát a keresőoptimalizálás webáruházad számára, hiszen ezáltal a keresőmotor úgy fogja értékelni, hogy rendelkezel a megfelelő válaszokkal és érdemes lehet a találatok elejére juttatni téged.

A legjobb az egészben természetesen az, hogy a megfelelő SEO-ért nem kell fizetned, hiszen ez nem úgy működik mint egy hirdetés.

Hogyan tedd hatékonyabbá webáruházad SEO-ját?

A keresőoptimalizálás webáruházad számára tehát nagyon fontos. A következő tippek hasznosak lehetnek számodra, amennyiben szeretnél javítani rajta, annak érdekében, hogy több potenciális vásárlót érj el.

Online áruházad neve

Fontos, hogy a webáruházad neve egyedi legyen, hogy vásárlóid semmiképp se keverjék össze más áruházak neveivel. Lehet ez egy “beszélő név” is, amely akár abban is segíthet, hogy az adott témára rákeresve online üzletedet is minél előkelőbb helyen ajánlja a keresőmotor.

Áruházad neve

A termékeid, az oldalak és a cikkek neve, címe

Mindig érdemes valamilyen érdekes és SEO szmepontjából is hasznos nevet, címet kitalálnod, bármit is írsz oldaladon, hiszen ezzel fogod elérni, hogy a látogatóid rákattintsanak az áruházadra. Fontos továbbá az is, hogy a címek minden esetben tartalmazzák azt a kulcsszót, amelyet termékednek/cikkednek/oldaladnak szánsz, illetve ennek a kulcsszónak többször is meg kell jelennie az egész oldalon megtalálható szövegben, így sokkal egyszerűbben meg fogja találni a kereső, és fogja észlelni azt, hogy valóban hasznos információval rendelkezik az oldalad.

Meta leírás

A meta leírás az a szöveg, amelyet a termékről/cikkről készítesz és megjelenik a keresések vagy link beillesztések előnézeteinek mutatása során. Fontos tehát erre is nagy hangsúlyt fektetni, hiszen ez is befolyásolhatja azt, hogy az emberek rákattintanak-e a találatra vagy sem. Továbbá, a meta leírásnak is tartalmaznia kell az adott oldalhoz megadott kulcsszót a megfelelő keresőoptimalizálás érdekében.

Szövegek

A termékleírásoknak, bármilyen menüben megjelenő szövegeknek, és az esetleges blogcikkeknek is tartalmazniuk kell különböző fontos elemeket.

Először is, nagyon fontos, hogy minden ilyen leírásnál koncentrálj arra, hogy megválaszolj egy kérdést, vagy egy adott témáról, dologról írj úgy, hogy egy előre definiált, számodra és a keresőmotorok számára értékes kulcsszót tartalmazzon. Ez azért fontos, mert ezáltal az érdeklődők könnyedén meg tudják találni oldaladat.

Továbbá, a Google is ellenőrzi, hogy mennyi ideig maradnak az oldaladon azok az emberek, akik egy adott kérdést feltettek, hiszen ezáltal fel tudják mérni azt, hogy valóban hasznos információkat közölsz és nem csak arra használod a kulcsszavakat, hogy előrébb kerülj a keresőben anélkül, hogy érdemi információval szolgálnál.

Éppen ezért fontos, hogy megfelelő tartalommal lásd el oldaladat ahhoz, hogy a keresőoptimalizálás webáruházad szerves eleme lehessen. Hogyan tudod megtenni mindezt? Adunk néhány tippet:

  • Mindig tartsd észben, hogy miről is írsz.
  • A kulcsszavakat használd arra, hogy a termékleírásod/cikked könnyen érthető legyen.
  • Ne írj lényegtelen dolgokról, hiszen az emberek könnyen megunhatják azt, és ott fogják hagyni az oldaladat.
  • Nézesd át valakivel az elkészült szövegeket, hiszen lehet, hogy egy külső vélemény sokat számíthat a jobb minőség elkészítésében.
ALT attribútum

ALT attribútum

Ez az aspektus abban az esetben fontos, hogyha az oldalad nehezen töltődik be a böngészőben valami miatt, vagy valamiért nem látszanak, esetleg törlődtek az ott megjelenített képek. A keresőmotor ettől függetlenül is tudni fogja, hogy pontosan miről is szól a szöveged, hiába nem töltődnek be a képek. Mindösszesen jó képleírást kell készítened, amelyben nem a kulcsszavak adják a lényeget, hiszen a keresőmotorok sem fogják azt előnyben részesíteni, ha minden egyes kép alt attributúma tartalmazza a megadott kulcsszót. Elég csupán egyszer-kétszer. Ezért ez is fontos tehát, hogy a keresőoptimalizálás webáruházad szerves eleme lehessen.

URL

Az URL legyen logikus és könnyen követhető. Az URL-ed tartalmazza azt az adott kulcsszót, amelyet az adott oldalhoz megadtál, hogy segítsd webáruházad SEO-ját, illetve ne legyen túl hosszú sem az URL.

Külső és belső linkek

Amennyiben rendelkezel bloggal, a külső és belső linkek egyaránt nagy hatással lehetnek a keresőoptimalizálásra webáruházadban. A külső linkek alátámaszhatják oldalad megbizhatóságát, és az egyes keresőmotorok érzékelni fogják, amennyiben ezek megjelennek oldaladon. A belső linkek pedig a régebbi írásaidhoz vezetnek vissza, ahol bővebb információkat adhatsz vásárlóid számára adott témákkal kapcsolatban.

Összességében tehát a keresőoptimalizálás webáruházad marketingtevékenységének elengedhetetlen eleme, hiszen ezáltal sokkal többen találhatják meg oldaladat és többen is vásárolhatnak tőled a későbbiek folyamán.

Forrás: WordStream

Termékeket keresel webáruházad számára?

A Syncee segítségedre lehet ebben! A B2B platform összekapcsolja a kereskedőket és a beszállítókat a világ minden tájáról. A legnagyobb e-kereskedelmi platformokon elérhető szolgáltatás segít téged a termékek és beszállítók megtalálásában, gondoskodik a termékadatok napi szintű, automatikus frissítéséről, valamint a rendelési adatok szinkronizációjáról is.

Próbáld ki a Syncee-t most!

Share this post

Related posts